lauantai 7. joulukuuta 2013

Itsenäisyysasujen kuningatar

Tuli eilen itsenäistä Suomea juhlistettua perinteisin menoin, kuten uutisreportteritkin useaan otteeseen totesivat. Minun perinteiset menot olivat peri suomalaisia. Tein karjalanpaistia, huhkin lumitöiden parissa ja väänsin parit lumilyhdyt, ulkoilin, saunoin, nautiskelin hyvästä ruuasta kynttilän valossa viinin kera ja asetuin lopuksi sohvalle. Sohvaseurana glögiä, pipareita ja aurajuustoa. Toki seurana oli oma mies, etten minä ihan yksi tätä kaikkea touhunnut :)

Katseltiin mielenkiinnolla Tampere talon juhlia. Kivaa vaihtelua Linnan juhliin. Itse juhlakonsertti oli kyllä aika puuduttava. Totesimmekin mieheni kanssa, että hurjia ovat kulttuurierot. Mandelan kuolemaa surraan maailmalla tanssimalla ja laulamalla kaduilla ja Suomessa samaan aikaan "juhlitaan" itsenäisyyttä kuuntelemalla mollivoittoista musiikkia ja herkistellään. HUOH! Toki Maammelaulu lopussa oli säväyttävä.

Lempparini Satu Taiveaho ei pettänyt luottamustani tänäkään vuonna. Olen hänen juhla-asuihinsa ihastunut vuosi toisensa jälkeen ja jälleen huokasin ihastuksesta hänen astellessa kättelemään presidenttiä.

2010
2011 
2012

Monet muut ovat ilmeisesti myös tykästyneet Taiveahon asuihin tämän jutun perusteella. Tuolta näet Satu Taiveahon tämän vuotisen asun.


Ps. Juttusessani esiintyvät kuvat on haettu Googlen kuvahaulla, tarkennettuna hakuna. Määrittelynä "vapaasti käytettävissä ja jaettavissa". Lisää aiheesta ja tarkempia ohjeita tällaisen kuvahaun tekemiseen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro oma juttusi